Es tracta d'instruments relacionats amb la Topografia, la Cartografia, la Geodèsia o bé la Navegació. Els més antics són del segle XVIII; alguns, abans de formar part del Museu, han estat utilitzats pel propi ICC per a la confecció de la seva cartografia.
dimarts, 23 de desembre del 2008
Museu d'Instruments Científics
Es tracta d'instruments relacionats amb la Topografia, la Cartografia, la Geodèsia o bé la Navegació. Els més antics són del segle XVIII; alguns, abans de formar part del Museu, han estat utilitzats pel propi ICC per a la confecció de la seva cartografia.
Etiquetes:
Cartografia,
Geodèsia,
Topografia
dijous, 11 de desembre del 2008
Mapes antics sobre Google Earth o Google Maps
Un dels mapes disponibles és un mapa de la Península Ibèrica del 1701.
Etiquetes:
Cartografia,
SIG/GIS,
Web Mapping
Regles d'Implementació de Metadades INSPIRE

Podeu consultar la Directiva INSPIRE publicada en el Diari Oficial de la Unió el passat 14/3/2007: en anglès, en castellà.
dimecres, 26 de novembre del 2008
Himne SIG

Etiquetes:
Curiositats
dilluns, 17 de novembre del 2008
Nou Catàleg de Metadades de l'IDEC

Alguns dels canvis són:
- Nous filtres per escala i data.
- Núvol de paraules més recurrents en els resultats de les cerques.
- Llistats de temes per paraula clau i per classificació ISO.
L'IDEC no només ha creat una nova versió del client del Catàleg sinó que ha realitzat un control de qualitat de les metadades emmagatzemades, obtenint l'actual Catàleg que consta de 22.231 metadades de dades i 164 metadades de serveis.
(Font: Notícies IDEC).
dijous, 13 de novembre del 2008
El visualitzador de l'ICC a la Vikipèdia

Per accedir-hi heu de fer clic a les coordenades que apareixen en l'article. Actualment (Novembre de 2008) la Viquipèdia en català ja disposa de més de 17.000 articles georeferenciats, més d'una desena part del total.
Qualsevol editor de la Viquipèdia (viquipedista) port afegir coordenades geogràfiques als articles mitjançant plantilles de coordenades.
Aquestes coordenades no només serveixen per accedir a una pàgina d'enllaços a recursos externs per a visualitzar la cartografia de la zona, sinó que alimenten una base de dades que permet crear mapes on apareguin com a elements puntuals els llocs que disposen d'algun article a la Viquipèdia. En aquest moments tres servidors de mapes ja tenen implementada aquesta base de dades: NASA World Wind, Google Earth i Google Maps.

Si us animeu a afegir coordenades als articles podeu utilitzar l'eina de GISWIKI que permet obtenir les coordenades d'un punt en format de plantilla i consultar l'article sobre el Viquiprojecte Coordenades Geogràfiques.
Etiquetes:
SIG/GIS,
Web Mapping
dimecres, 5 de novembre del 2008
SIG i CAD entre els projectes d'alta prioritat del Software Lliure

Substitut lliure de Google Earth
Es pretén crear una versió lliure del client de Google Earth que pugui treballar amb diverses fonts de dades OGC, com per exemple el projecte Open Street Maps, així com desenvolupar un motor de renderització 3D que llegeixi fitxers KML.
Es pretén també contribuir als projectes de serveis de dades geoespacials (Open Street Maps) així com a les aplicacions geoespacials (Marble).
Substitut lliure per a les llibreries OpenDWG
Es pretén crear formats CAD lliures que substitueixin OpenDWG així com eines CAD.
Etiquetes:
CAD,
Programari lliure,
SIG/GIS
dijous, 30 d’octubre del 2008
Barcelona ja disposa de Google Street View
Si no heu utilitzat mai el Google Street View doneu una ullada a aquest divertit vídeo.
Etiquetes:
Curiositats
Google Earth per a l'iPhone
Com era d'esperar, Google sorprèn amb una interfície molt intuïtiva. En aquesta versió també estan disponibles les capes Panoramio i Wikipedia.
Es tracta d'una bona notícia, ja que obre la porta a moltes possibilitat i no només d'oci.
dimarts, 28 d’octubre del 2008
Jocs en línia
Etiquetes:
Curiositats
dimarts, 30 de setembre del 2008
gvSIG mobile

Es tracta d'una versió pilot que suporta Shapefiles, ECW, WMS i imatges i amb connexió al GPS del dispositiu. Podeu visualitzar les vostres dades i crear traklogs i waypoints amb el GPS. Aquesta versió, però, no permet editar les vostres dades en camp (tan de bo que la nova versió ho permeti) i només funciona sobre Windows Mobile.

Us la podeu descarregar des de la web de gvSIG. Recordeu que per exportar les vostres dades geoespacials al gvSIG Mobile necessitareu la versió gvSIG Desktop i l'extensió de sincronització amb gvSIG.
Etiquetes:
Programari lliure,
SIG mòbil,
SIG/GIS
GISVM - Nova Màquina Virtual SIG
Aquesta solució ens estalvia la feixuga tasca de les instal·lacions i configuracions d'aquest tipus de programari i funciona sobre qualsevol sistema operatiu.
El software es distribueix com una imatge virtual de 984 MB en format VMWare (caldrà que prèviament us hàgiu instal·lat VMWare Player). Podeu descarregar-vos el GISVM del lloc web http://www.gisvm.com/.
Felicitats a en Ricado Pinho per a la seva aportació.
Etiquetes:
Programari lliure,
SIG/GIS
dilluns, 22 de setembre del 2008
Hola a tothom!

Espero que el que a m'interessa us interessi també a molts de vosaltres i que hi participeu amb els vostres comentaris. Hola a tothom!
Etiquetes:
Altres
Subscriure's a:
Missatges (Atom)