dimarts, 30 de setembre del 2008

gvSIG mobile

Si voleu consultar les vostres dades geoespacials en qualsevol lloc, una bona solució és gvSIG Mobile, una versió adaptada per a dispositius mòbils del gvSIG, l'exitós SIG lliure impulsat per la Conselleria d'Infraestructures i Transport de la Generalitat Valenciana.

Es tracta d'una versió pilot que suporta Shapefiles, ECW, WMS i imatges i amb connexió al GPS del dispositiu. Podeu visualitzar les vostres dades i crear traklogs i waypoints amb el GPS. Aquesta versió, però, no permet editar les vostres dades en camp (tan de bo que la nova versió ho permeti) i només funciona sobre Windows Mobile.


Feu clic per ampliar la imatge


Us la podeu descarregar des de la web de gvSIG. Recordeu que per exportar les vostres dades geoespacials al gvSIG Mobile necessitareu la versió gvSIG Desktop i l'extensió de sincronització amb gvSIG.

GISVM - Nova Màquina Virtual SIG

Tornant de vacances ens assabentàvem de l'aparició d'una nova màquina virtual, GISVM, que pretén ser una estació de treball SIG completa, constituïda exclusivament per programari lliure.

Aquesta solució ens estalvia la feixuga tasca de les instal·lacions i configuracions d'aquest tipus de programari i funciona sobre qualsevol sistema operatiu.

El software es distribueix com una imatge virtual de 984 MB en format VMWare (caldrà que prèviament us hàgiu instal·lat VMWare Player). Podeu descarregar-vos el GISVM del lloc web http://www.gisvm.com/.

Felicitats a en Ricado Pinho per a la seva aportació.