dijous, 30 de setembre del 2010

Els mapes com a contrasenya d'accés

Investigadors d'AT&T han presentat una nova idea per a millorar la seguretat a Internet: utilitzar les coordenades geogràfiques per a representar contrasenyes. L'usuari hauria de memoritzar un determinat lloc en un mapa com a contrasenya i quan aquesta se li requerís clicar sobre el mapa. D'aquesta forma amb 10 dígits per a representar cadascuna de les coordenades geogràfiques: longitud i latitud s'aconseguirien contrasenyes de 20 dígits.

El sistema presenta diversos avantatges: contrasenyes amb un alt número de dígits, millora de la lluita contra el malware pel fet que en no escriure la contrasenya mitjançant el teclat el programari maliciós no podria captura la seqüència del teclat; i tampoc serviria de res que el malware enregistrés la posició del ratolí en capturar les coordenades ja que l'usuari hauria navegat pel mapa per a situar-se sobre l'indret escollit.

Tot i així el sistema presenta dos inconvenients: per una banda la possibilitat que els usuaris tendissin a escollir llocs molt coneguts per així recordar-los millor i per l'altra el fet que molta gent té dificultats per a orientar-se en un mapa.

dimecres, 29 de setembre del 2010

L'ICC desconnecta el servei RANSAT

L'ICC informa que desconnectarà l'1 de Gener de 2011 el servei RANSAT de millorament del posicionament GPS que ha estat en funcionament durant els darrers 15 anys. RANSAT ha quedat superat per altres serveis com l'EGNOS.

dilluns, 27 de setembre del 2010

Segon aniversari

Aquesta setmana CatSIG compleix el seu segon aniversari. Han estat dos anys on hem compartit amb vosaltres articles, novetats i opinions sobre diferents camps de la geomàtica. Hem comprovat com es consolidaven les visites al nostre bloc i és per això que volem agrair a tots els nostres lectors que ens hagueu acompanyat així com els vostres comentaris.

Fent inventari, veiem que durant aquests dos anys els 10 articles més llegits han estat els següents:

- El fons marí en el nou Google Earth 5
- Glinter, el Google Earth català?
- Mapes antics sobre Google Earth o Google Maps
- El visualitzador de l'ICC a la Vikipèdia
- Mapes Vius. El SIG de les llengües
- gvSIG mobile
- Breus. Ortofotos 1:5000 ICC
- Barcelona 3D
- La curvatura espai-temps i la constel·lació GPS
- Regles d'Implementació de Metadades INSPIRE


Els temes que més heu consultat han estat:

- Cartografia
- SIG/GIS
- Topografia
- Metadades

- Fotogrametria
- CAD

- Programari lliure
- SIG mòbil
- Geodèsia
- IDE