dijous, 13 de novembre del 2008

El visualitzador de l'ICC a la Vikipèdia

Ens fem ressò de la inclusió del visualitzador de l'Institut Cartogràfic de Catalunya entre els que permeten veure els articles georeferenciats de la Vikipèdia. Per ara es pot utilitzar en la versió catalana i la versió anglesa.

Per accedir-hi heu de fer clic a les coordenades que apareixen en l'article. Actualment (Novembre de 2008) la Viquipèdia en català ja disposa de més de 17.000 articles georeferenciats, més d'una desena part del total.



Qualsevol editor de la Viquipèdia (viquipedista) port afegir coordenades geogràfiques als articles mitjançant plantilles de coordenades.

Aquestes coordenades no només serveixen per accedir a una pàgina d'enllaços a recursos externs per a visualitzar la cartografia de la zona, sinó que alimenten una base de dades que permet crear mapes on apareguin com a elements puntuals els llocs que disposen d'algun article a la Viquipèdia. En aquest moments tres servidors de mapes ja tenen implementada aquesta base de dades: NASA World Wind, Google Earth i Google Maps.



Si us animeu a afegir coordenades als articles podeu utilitzar l'eina de GISWIKI que permet obtenir les coordenades d'un punt en format de plantilla i consultar l'article sobre el Viquiprojecte Coordenades Geogràfiques.