dijous, 30 de setembre del 2010

Els mapes com a contrasenya d'accés

Investigadors d'AT&T han presentat una nova idea per a millorar la seguretat a Internet: utilitzar les coordenades geogràfiques per a representar contrasenyes. L'usuari hauria de memoritzar un determinat lloc en un mapa com a contrasenya i quan aquesta se li requerís clicar sobre el mapa. D'aquesta forma amb 10 dígits per a representar cadascuna de les coordenades geogràfiques: longitud i latitud s'aconseguirien contrasenyes de 20 dígits.

El sistema presenta diversos avantatges: contrasenyes amb un alt número de dígits, millora de la lluita contra el malware pel fet que en no escriure la contrasenya mitjançant el teclat el programari maliciós no podria captura la seqüència del teclat; i tampoc serviria de res que el malware enregistrés la posició del ratolí en capturar les coordenades ja que l'usuari hauria navegat pel mapa per a situar-se sobre l'indret escollit.

Tot i així el sistema presenta dos inconvenients: per una banda la possibilitat que els usuaris tendissin a escollir llocs molt coneguts per així recordar-los millor i per l'altra el fet que molta gent té dificultats per a orientar-se en un mapa.

2 comentaris:

Marta Contreras ha dit...

Molt interessant, però jo mai ho podria utilitzar :)

Fidel ha dit...

Jeje. Sempre podries escollir com a contrasenya un punt de la costa. ;-)